Billijke puntendeling

zondag, 29 oktober, 2017 - 12:45
Logo Bocholt VV

Sporting slaagde er gisteren in de opmars van Bocholt VV een halt toe te roepen. Onze jongens sleepten een 2-2-gelijkspel uit de brand.

Coach Hans Somers recupereerde Tom Lacroix en Ruben Janssen na respectievelijk twee en anderhalve maand blessureleed. Jammer genoeg kon hij geen beroep doen op nieuw geblesseerden Umberto Carvalho en Bjorn Ruytinx. Ook Ben Timmermans was onbeschikbaar. Ruben nam opnieuw plaats in het hart van de defensie, waardoor Jan Wuytens een rij vooruit schoof.

De wedstrijd startte met een studieronde waarin beide ploegen mekaar in evenwicht hielden. Op de eerste goede mogelijkheid was het wachten tot halfweg de eerste helft. Goed voorbereidend werk vanop de flank, maar er stond geen Hasselaar op de juiste plek om af te werken. Bocholt was gewaarschuwd. Vijf minuten later kwam Hasselt opnieuw aankloppen in de Bocholtse zestien. Deze keer met succes, want de heroptredende Ruben Janssen kopte een voorzet staalhard binnen: 0-1! Bocholt schoot wakker en probeerde nog voor de rust de bordjes op gelijke hoogte te krijgen. Gelukkig stond Senne Vits paraat met een knappe reflex zodat we met een voorsprong de rust in gingen.

Na de pauze was het Bocholt dat het heft in handen nam. Het drukte Sporting terug op de eigen helft, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet meteen. Tot in minuut 64 Henri Odutayo Bocholt terug in de wedstrijd bracht: 1-1. Het was nu pompen of verzuipen voor onze blauw-wit-groenen. De Damburgers voelden dat er meer in zat en toen Ruben Scheelen tien minuten voor affluiten de 2-1 lukte, leek een nieuwe nederlaag in de maak. Somers greep in en dropte invaller Enis Emanet naast andere invaller Piet Proesmansin de aanval. Het plannetje leek te lukken, want Enis kreeg meteen dé kans op de gelijkmaker. Jammer genoeg raakte hij het leer niet goed en weg leek de hoop. Niet dus! Want Enis kwam een handvol minuten later opnieuw opzetten. Hij kreeg de bal tot bij Piet Proesmans die de bal tegen de netten keilde: 2-2!

Het bleef bij deze puntendeling waardoor Sporting met een goed gevoel de Damburg kon verlaten. Volgende week (zondag 15u.) speelt Hasselt haar laatste wedstrijd van de eerste periode thuis tegen Hoogstraten VV, dat in extremis een 3-3-gelijkspel uit de brand sleepte thuis tegen Wijgmaal. Kurt Weuts zorgde voor alle Hoogstratense goals.

OPSTELLING

BOCHOLT VV

Wertelaers, Pellegriti, Van den Putte, Ramaekers (61' Bongiorno), Vanhaen, Palmans, Scheelen, Wang, Peeters, Putzeys (73' Goossens), Odutayo.

SPORTING HASSELT

Vits, Janssen, Vrijsen, Verbeeck, Durwael, Vanderputte, Wuytens, A. Lagouireh, Bracké (80' Emanet), N. Lagouireh, Lacroix (63' Proesmans).

DOELPUNTEN

29' Janssen 0-1, 64' Odutayo 1-1, 79' Scheelen 2-1, 85' Proesmans 2-2.

GELE KAARTEN

Pellegriti, Vanhaen.

SCHEIDSRECHTER

Dirk Schoenmaeckers.

OVERIGE UITSLAGEN

FC Turnhout - City Pirates: 3-0
RC Hades - FC Sint-Lenaarts: 2-1
Hoogstraten VV - Olympia Wijgmaal: 3-3
Thes Sport - Tempo Overijse: 4-1
FC Duffel - VK Tienen: - - -
Spouwen-Mopertingen - FC Zwarte Leeuw: - - -
Cappellen FC - VV Vosselaar: - - -