Blik op Spouwen-Mopertingen

dinsdag, 28 augustus, 2018 - 21:30

logo Spouwen-MopertingenHet is bijna zo ver! Na 116 dagen staat er eindelijk nog eens een competitiewedstrijd op het programma. Spouwen-Mopertingen en Sporting Hasselt openen vrijdagavond de competitie in de 2e amateurklasse B Vlaanderen. Voor Sporting meteen een uitdaging, want de fusieploeg uit Bilzen doet het de laatste jaren voortreffelijk met respectievelijk een 4e en 3e plaats in de eindrangschikking.

SpoMo zag enkel Bram Poell (Thes) en Thomas Telegrafo (Hades) vertrekken. In hun plaats kwam forse versterking met Omar Bennassar (Thes), Ilias Choua (Hades), Eloy Otero Perez (Zonhoven VV), Enrico Pellegriti (Bocholt), David Timmermans (THES), Kenny Vandebroek (Leopoldsburg) en Pieter-Jan Van Oudenhove (THES). Bovendien is draaischijf Martijn Dingenen – meteen de 3e ex-Hasselaar die we in deze voorbeschouwing vermelden – bijna terug speelklaar na een knieblessure die hem meer dan 10 maanden aan de kant hield.

De ploeg van Jan Schoefs – die aan zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer begint –lijkt dus nóg sterker dan de voorbije seizoenen en kan meteen gerekend worden tot het kransje titelkandidaten.

In de Beker van België geraakte Spouwen-Mopertingen net zoals vorig seizoen niet voorbij FC Knokke. Het verloor met 3-2 van de ploeg uit de 1e amateurklasse.

Clubfiche

Volledige naam: Spouwen-Mopertingen
Stamnummer: 5775
Adres: Blookstraat 31, 3740 Mopertingen
Opgericht: 2002 na fusie Rapid Spouwen en Gold Star Mopertingen
Voorzitters: Luc Janssen en Ed Somers 
Trainer: Jan Schoefs
Website: spouwen-mopertingen.be
Vorig seizoen: 3e in 2e amateurklasse B