Dank u, Pino Canale!

maandag, 14 mei, 2018 - 17:00
Pino

Pino Canale stopt als trainer van onze club. Daarmee nemen we niet alleen afscheid van een toptrainer maar van ook een topkerel. Dat mochten wij als club en als supporters de afgelopen twee seizoenen ervaren. We danken Pino omdat hij onze club in de moeilijkste omstandigheden heeft geholpen. Daarvoor verdient hij tonnen respect!

Op het einde van het dramatische seizoen 2016-2017 was onze ploeg veroordeeld tot de dalerseindronde. Het clubbestuur moest in allerijl op zoek naar een trainer die de groep nog kon klaarstomen voor die belangrijke eindronde. Geen eenvoudige taak. Welke trainer wou zijn vingers verbranden aan een spelersgroep die in vrije val was. Pino Canale nam die loodzware taak aan. In zijn gekende stijl vol passie en vuur maakte hij ei zo na het mirakel nog waar. Enkel een onterecht afgekeurd doelpunt in Aalst stak stokken in de wielen. Na die eindronde maakte Pino zonder problemen weer plaats voor een andere trainer.

Hans Somers begon vol ambitie als T1 aan het seizoen 2017-2018. Toen ook hij in februari plots aangaf dat hij zou vertrekken, moest het clubbestuur alweer op zoek naar een vervanger. Al snel viel opnieuw de naam van Pino Canale. Geen enkele supporter die daar een probleem mee had. De vorige passage van Pino lag immers nog vers in het geheugen. Met hetzelfde vuur en passie begon hij aan zijn tweede trainersperiode. Met de thuiszeges tegen leider Thes en tegen stadsgenoot Hades kan Pino pronken met de mooiste zeges van het seizoen.

Ondertussen was het clubbestuur volop aan het werk om het licentiedossier voor Eerste Amateurliga in orde te maken. Dat lukte goed. Al waren er hier en daar enkele opmerkingen. Zo moest onze club over een trainer beschikken die het UEFA-A1-diploma had. Pino heeft zo’n diploma niet dus moest het clubbestuur opnieuw op zoek naar een trainer om te voldoen aan de normen voor de licentie. Met Rikie Broekcx werd zo’n trainer gevonden en Pino zette zonder morren een stap opzij. Sportief was daar totaal geen reden voor. De club was 100% tevreden over de trainer maar de licentievoorwaarden zijn wat ze zijn. Daar wilde de club aan voldoen. Pino schikte zich perfect in zijn rol als T2. Niet gemakkelijk voor een temperamentvolle Italiaan die zijn wedstrijden meestal druk gesticulerend langs de zijlijn beleeft. Sommigen beweren zelfs dat er in die eerste wedstrijden flink wat Pattex secondelijm aan te pas kwam om Pino op de bank te houden. Maar hij deed het wel. En daarvoor bewonderen we hem!

Daarom: Pino, je vertrekt dan wel maar iets zegt ons dat we je nog gaan zien. Veel succes en tot binnenkort maar vooral: dank u, dank u, dank u.