Eerste driepunter een feit!

De kogel is door de kerk! Sporting speelde gisteren haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen en pakte meteen de volle buit. Kind van de rekening was Zwarte Leeuw Rijkevorsel dat met 2-1 werd verslagen.

Na een geslaagde start-BBQ en jeugdploegenvoorstelling was het aan ons eerste elftal om zich te tonen. Na amper drie minuten stond de 1-0 bijna op het bord, maar de bal spatte uiteen op de kruising. Sporting voetbalde vrank en vrij, maar net als vorige week kreeg het het deksel op de neus. Tien minuten voor de pauze kwamen de Kempenaren voor het eerst echt opzetten en Van Wanrooij scoorde de 0-1. Wie dacht dat de Hasselaren aangeslagen waren, had het mis. Amper een minuut na de openingstreffer lukte Velo Sejdo de gelijkmaker: 1-1! Meteen ook de ruststand.

Na de pauze ging Sporting op zoek naar de 2-1, maar Zwarte Leeuw toonde zich een te duchten tegenstander. Goed voetbal maakte plaats voor karakter, met resultaat. Met minder dan een half uur op de klok kreeg Hasselt een vrije trap toegekend. Simon Bracké plaatste zich achter de bal en liet doelman Truyts met een droge knal kansloos achter: 2-1 en het Stedelijk Sportstadion in lichterlaaie!

De Antwerpenaren probeerden alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen, maar de troepen van Hans Somers hielden stand. Een knappe driepunter voor eigen volk: de beste reclame voor dit jonge hechte team! Aanstaande zaterdag gaat Sporting Hasselt op zoek naar eerste puntengewin op verplaatsing. Tegenstander is Tempo Overijse dat met 3-1 verloor tegen Olympia Wijgmaal.

OPSTELLING

Sporting Hasselt

Swinnen, Janssen, Verbeeck, Durwael, Vrijsen, Vanderputte, Carvalho, Bracké, N. Lagouireh (63' Timmermans), Güvenç (90' Nulens), Sejdo (44' A. Lagouireh).

DOELPUNTEN

35' Van Wanrooij 0-1, 36' Sejdo 1-1, 65' Bracké 2-1.

GELE KAARTEN

76' Van Asch.

SCHEIDSRECHTER

Thomas Vanboven.

OVERIGE UITSLAGEN

Bocholt VV - RC Hades: 2-0
FC Turnhout - Thes Sport: 1-3
Hoogstraten VV - Spouwen-Mopertingen: 1-1
City Pirates - Cappellen FC: 2-2
VV Vosselaar - FC Duffel: 0-0
VK Tienen - FC Sint-Lenaarts: 2-0
Olympia Wijgmaal - Tempo Overijse: 3-1