geen verlengstuk aan derbywinst

maandag, 23 oktober, 2017 - 16:45
Logo FC Duffel

Sporting kon afgelopen weekend geen verlengstuk breien aan de derbywinst tegen Hades. Het verloor in eigen huis met 0-2 van Duffel.

Net zoals vorige week was Hasselt snel op achtervolgen aangewezen. Na twintig minuten werd Van den Buijs diep gestuurd en hij besloot keihard voorbij Senne Vits in het dak van het doel: 0-1. Wake up-call voor onze jongens, want plots begonnen ze goed te voetballen en kregen ze een handvol goede kansen om de score in evenwicht te brengen. Bjorn Ruytinx, Ben Timmermans en Umberto Carvalho slaagden er jammer genoeg niet in de netten te doen trillen. Aan de overzijde prikte Duffel nog voor de pauze tegen via Daal, maar hij besloot naast.

Ondanks de achterstand bij de rust leek iedereen nog vertrouwen te hebben in een goede afloop. Vreemd genoeg wist Sporting de goede lijn van de eerste helft niet verder te trekken na de koffie. Op het kwartier zag het bovendien Carvalho geblesseerd uitvallen. Alsof dat nog niet erg genoeg was, bracht De Kegel de bezoekers amper een minuut later op een comfortabele 0-2-voorsprong. De Hasselaren kwamen nog een keer dicht bij een doelpunt, maar de kopbal van Vanderputte belandde aan de verkeerde kant van de paal. Eindscore: 0-2.

OPSTELLING

SPORTING HASSELT

Vits, Swers (59' Proesmans), Wuytens, Verbeeck, Vanderputte (79' Coenen), Carvalho (57' Adil Lagouireh), Ruytinx, Bracké, Timmermans, Durwael, Vrijsen.

FC DUFFEL

Hofmans, Verlinden, De Kegel, El Yazidi, Daal, Moding (90' Haddaoui), Burnaby, Vervoort, Van Den Buijs, Benali, Snoeys.

DOELPUNTEN

18' Van Den Buijs 0-1, 58' De Kegel 0-2.

GELE KAARTEN

Verbeeck, Vanderputte, Hofmans.

SCHEIDSRECHTER

Marnic Claes