Geen vervolgstuk tegen Bocholt

vrijdag, 9 maart, 2018 - 23:30

Sporting Hasselt slaagde er zonder sterkhouders Jarne Vrijsen, Marten Verbeeck, Simon Bracké en Emrullah Güvenç niet in om de mooie reeks van de voorbije weken verder te zetten. Het verloor in eigen huis van Bocholt met 0-2. Sporting begon aan de wedstrijd met de heroptredende Timo Durwael en Piet Proesmans. Joren Swers en Velisha Sejdo startten opnieuw in de basis.

Na amper twintig minuten viel Bjorn Ruytinx geblesseerd uit en moest Pino Canale een eerste keer wisselen. Oudegraogo kwam in zijn plaats. Voor de rest viel er weinig te beleven, tot op het half uur. Eerst kon Ruben Janssen Odutayo nog het scoren beletten, maar de volgende aanval was het prijs toen Voorjans een voorzet voorbij Senne Vits in doel kopte: 0-1. Drie minuten later volgde een discutabele fase toen Bocholt-goalie Wertelaers buiten de zestien de doorgebroken Ouedraogo torpedeerde. Ref Deckers hield tot ieders verbazing de rode kaart op zak. De vrijschop leverde niets op. Rusten met 0-1...

Tijdens de rust bleef de geblesseerde Ben Timmermans in de kleedkamer. Cem Unal begon in zijn plaats aan de tweede helft. Bocholt controleerde aanvankelijk, maar gaandeweg kwam Hasselt beter in de wedstrijd. Dreiging bleef niet uit. Umberto Carvalho zette Wertelaers twee maal aan het werk, maar de beste kans was voor Ruben Janssen wiens kopbal niet voorbij Wertelaers geraakte. De hoop op een punt bleef reëel tot Bocholt na een zeldzame tegenprik de 0-2-eindscore op het bord zette via Bongiorno.

Volgende week tijd maakt Sporting de verplaatsing naar Hoogstraten VV. Tijd voor een nieuwe driepunter!