Geslaagde thema- en voetbalavond!

donderdag, 26 april, 2018 - 14:30

Ruim 120 trouwe supporters waren aanwezig op de eerste thema-avond van Sporting Hasselt.

Tijdens deze gezellige info-avond konden de aanwezigen ook vragen stellen aan het bestuur rond de sportieve ambities, de toekomstige
jeugdwerking en het nieuwe geplande jeugdcomplex.

Bedoeling was ook om fake news en andere misplaatste roddels op te klaren.

De toespraak van Bart Casters was hier duidelijk en overtuigend en kon de meeste vragen zeker verduidelijken. Een korte samenvatting:

  • Sporting Hasselt speelt de eindronde met de ambitie op desgevallend te promoveren naar 1 ste amateur liga. Indien iedere speler beschikbaar zal zijn kunnen we elke ploeg aan. Als we nu niet zouden promoveren, dan is de ambitie om volgend seizoen mee te draaien aan de top. Verder mag sporting Hasselt fier zijn dat het de licentie voor 1 ste amateurvoetbal behaald heeft, hetgeen bewijst dat onze club zowel inzake financiën als inzake infrastructuur een goed rapport gekregen heeft van de voetbalbond.
  • Wat betreft de reeds gerealiseerde transfers en de lopende gesprekken kon hij om redenen van discretie nog geen namen noemen. Wel bevestigde hij dat er een 8-tal spelers van de huidige ploeg al getekend hebben voor volgend seizoen, zijn er nog gesprekken bezig met een aantal en versterking zal enkel gebeuren met spelers die 1 ste amateursvoetbal aankunnen.
  • Het plan van het nieuwe jeugdcomplex zal zeker een toegevoegde waarde betekenen zowel voor onze jeugd, het horecagebeuren en de beleving langs het plein. De afbraak van de bestaande jeugdkantine plein 6 is gebeurd en de fundamenten voor het nieuwe complex zullen kortelings aanvatten.
  • Frans Meeuwsen, jeugdcoördinator heeft in vriendschap afscheid genomen van onze club en wordt vervangen door Davy Bielen en Hendrik Brulmans. Samen met Erik Conings en Koert Hermans zullen ze instaan voor een betere organisatie van onze jeugdvoetbalploegen.

In tegenstelling van wat de ronde doet zal er voor gezorgd worden dat elke jeugdploeg zal blijven bestaan zodat elke huidige jeugdspeler kan blijven. We hopen zelfs een aantal nieuwe jeugdspelers aan te trekken.

Onze jeugdwerking blijft alleszins onze top prioriteit. We focussen ons op jeugdspelers in een straal van ongeveer 30 km rond Hasselt en die (voorlopig) net niet goed genoeg bevonden worden voor Racing Genk en Sint-Truiden.

De samenwerking met Soccer Arena moet een win-win situatie zijn en zal niet tot gevolg hebben dat onze huidige jeugdspelers minder aan de bak zouden komen. In tegendeel zal deze samenwerking moeten leiden tot een verbetering van ons huidig niveau. Meer details zullen toegelicht worden op enkele ouderavonden.

Tenslotte werd dit gemoedelijk samenzijn nog extra ondersteund door een gezellig “happy hour” waarbij er nog nagekaart werd zowel over het glorierijk verleden van de “Spor” maar ook over de toekomstperspectieven… zodat de halve finale van de Champions League (Bayern Munchen – Real
Madrid) eerder als een achtergrond decor bekeken werd.

De vele positieve reacties van de aanwezigen doen ons dan ook nadenken voor een vervolgverhaal… Misschien tijdens het wereldkampioenschap in Rusland als onze rode duivels spelen?