2016-08-02 23.16.56
Verdediging versterkt!
augustus 2, 2016
flyer_mechelen
Sporting Hasselt ontmoet KV Mechelen in 1/16e finales!
augustus 29, 2016
Show all

Eerste echte test!

flyer_ganshoren

Sporting Hasselt doet aanstaande zondag haar intrede in de Croky Cup, beter gekend als de Beker van België. Tegenstander is het Brusselse FC Ganshoren, dat RC Jet Waver (Amateur 3) uitschakelde met 2-0 nadat het een ronde eerder derdeprovincialer Tremelo pas kon verslaan na het nemen van strafschoppen.

FC Ganshoren is een relatief jong club. De reden dat het pas werd opgericht in 1971, kent een interessante voorgeschiedenis.

Al voor de Eerste Wereldoorlog werd er gevoetbald in Ganshoren. In 1913 werd al een FC Ganshoren opgericht. In 1924 nam die club de naam Crossing FC Ganshoren aan. In 1942 bereikte de club de nationale bevorderingsreeksen. In 1959 verliet de club Ganshoren en ging spelen in het nabijgelegen Sint-Jans-Molenbeek onder de naam Crossing Club de Molenbeek. De club zou de volgende jaren opklimmen tot in eerste klasse.

Na het vertrek van Crossing zat de gemeente Ganshoren zonder voetbalclub en werd FC Ganshoren uit de grond gestampt. De club maakte in het seizoen 2011-2012 haar debuut in de nationale reeksen. Vorig seizoen eindigde het als dertiende in vierde klasse B waardoor het dit seizoen zal aantreden in de derde amateurklasse (C-reeks).

Terug naar de Croky Cup! De wedstrijd tegen Ganshoren zal zondag afgetrapt worden om 16u in het Stade Communal, Rue Au Bois/Bosstraat 12 in Ganshoren (postcode 1083).

De winnaar van dit duel maakt de verplaatsing naar de winnaar van de wedstrijd tussen Paturages (P1 Henegouwen) en Wolvertem-Merchtem (Amateur 3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *