Johan Houben nieuwe trainer van Sporting Hasselt

mededeling
PERSBERICHT SPORTING HASSELT
november 18, 2016
voetbal
Licentie Eerste Amateurliga seizoen 2017-2018 is binnen!
april 5, 2017
Show all

Johan Houben nieuwe trainer van Sporting Hasselt

4e84e428-0de4-11e6-b859-b6cbcb61a1be_original

Zaterdagvoormiddag stelden wij Johan Houben voor als nieuwe trainer. De technische staf bestaat verder uit Frans Meeuwens (T2), beloften-en keeperstrainer Stefan Debruyne en fysiektrainer Alain Timmermans.

Houben was in het verleden al trainer van onze club en omringt zich met Stefan “Stang” Debruyne en Alain Timmermans.  Daarmee heeft hij twee voetbaldieren met een enorm clubhart in zijn dichtste omgeving.

Door de aanstelling van deze nieuwe technische staf kunnen we nu de eindsprint inzetten naar het hoofddoel dat deze ploeg heeft: de club in Eerste Amateurliga houden. We zijn ervan overtuigd dat Johan Houben daarvoor de geknipte persoon is. Hij kent niet alleen de club en deze reeks maar had in het verleden ook al spelers van onze kern onder zijn hoede. Bovendien was hij onmiddellijk inzetbaar. Als T2 komt Frans Meeuwens over van de jeugdwerking van Hades. Beiden werkten eerder samen bij Geel-Meerhout. Met Stefan Debruyne keert een Sporting Hasselt-man van het zuiverste soort terug van nooit weggeweest. Sinds 1974 staat hij op de tribunes van het Stedelijk Sportstadion, hij stond er zelf tussen de palen en was in het verleden al keeperstrainer. Hij bleef zijn favoriete club op de voet volgen en helpt nu graag. Samen met Timmermans wordt hij beloftentrainer en hij zal ook de functie van keeperstrainer op zich nemen. Ook Alain Timmermans ademt Sporting Hasselt uit. Hij was in het verleden al hulptrainer en zelfs even hoofdtrainer. Hij was dit seizoen al trainer van de U15 en wordt nu samen met Debruyne beloftentrainer. Verder zal hij de spelers fysiek op peil houden.

Met Meeuwens (Hades) en Debruyne (Torpedo Hasselt) haalden we twee trainers bij andere Hasseltse clubs. Het is daarmee helemaal niet onze bedoeling om deze clubs te destabiliseren. In tegendeel, we willen net de banden met alle Hasseltse clubs terug nauwer aanhalen. Meeuwens had bij het bestuur van Hades eerder al aangegeven dat hij na dit seizoen andere oorden zou opzoeken. Dat vertrek wordt nu twee maanden vervroegd. Debruyne blijft gewoon de jeugdploegen die hij bij Torpedo onder zijn hoede had, doortrainen. We wilden de uitstekende jeugdwerking van Torpedo niet in de problemen brengen.

De spelersgroep kreeg na de wedstrijd tegen Dender een week verlof. Daar wordt niet van afgeweken. Maandag verwacht trainer Johan Houben iedereen op het oefenveld. Hetzelfde trainersritme blijft aangehouden. Eerste grote afspraak volgt komende zaterdag in Molenbeek tegen WS Brussels. Wij hopen dat onze trouwe supporters hun ploeg ook daar massaal zullen steunen.

Tot dan!

Het bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *