Mededeling van onze voorzitter

donderdag, 14 juni, 2018 - 15:15

Beste supporters

Zoals sommigen onder jullie misschien in de krant hebben kunnen lezen, werd er op dinsdag 12 juni een grootschalige politieactie uitgevoerd tegenover onze club. Tegelijkertijd viel de gerechtelijke politie binnen op ons clubsecretariaat, op mijn bedrijf én bij mijn thuis. Deze overdreven actie heeft mij en mijn naasten erg aangeslagen. Temeer omdat deze voor mij totaal onverwacht kwam. Onnodig te zeggen dat het voor mij persoonlijk en mijn nauwe entourage een zeer bewogen dag was. 

In eerste instantie wil ik iedereen danken die mij meteen bij het horen van deze berichtgeving steun betuigde. Dat deed mij veel plezier. Jullie waren met velen. 

Graag had ik toch enige duiding willen geven. Concreet: er wordt de club aangewreven misbruik te hebben gemaakt van subsidiegelden van de stad Hasselt. Die subsidies waren nodig nadat ons stadion in 2016 (!) - ik was toen niet eens voorzitter - werd afgekeurd wegens onveilig. De club heeft toen in samenwerking met de stad dringende werken uitgevoerd waardoor ons stadion - waar nota bene sinds 1979 geen enkele structurele verbetering is in aangebracht - terug minstens conform de veiligheidsvoorwaarden om gewone wedstrijden te spelen zou zijn. Nadien zijn we er als club in geslaagd om telkens onze licenties voor Eerste Amateurliga te behalen. De investering is dus zeker niet voor niets geweest. Bovendien volgden we de voorgeschreven subsidieprocedure.

Tijdens de onverwachte inval hebben we duidelijk kunnen aantonen dat de aantijgingen aan ons adres volledig uit de lucht gegrepen zijn en dat de gelden wel degelijk correct besteed werden. 

Sommigen vergeten dat ik als voorzitter veel privégelden geïnvesteerd heb in onze mooie club. In 2015 werd ik hiervoor aangezocht en het is maar door deze investering dat het faillissement kon afgewend worden en we alsnog een licentie verkregen. Ook nadien heb ik bij herhaling geïnvesteerd in de club, om nog maar te zwijgen over de tijd die ik dagelijks spendeer aan de club. Ik begrijp uiteraard dat dit als voorzitter ook deels mijn taak is en ik heb daar op zich ook totaal geen probleem mee. Ik doe dat graag voor de warme reacties die ik van de Sporting Hasselt-familie krijg. Maar dat ik dan moet lezen/horen dat ik de club zou hebben benadeeld, valt me erg, erg zwaar. Blijkbaar zijn er nog steeds personen die enkel maar uit zijn op de ondergang van onze mooie club en van mezelf.

Ik blijf echter vol vertrouwen dat op basis van de door ons aangereikte informatie dit dossier op korte termijn zal kunnen worden afgesloten.

En ik wil eindigen met een positieve noot. Als ik de berichten lees die ik niet alleen de afgelopen dagen maar ook de afgelopen maanden kreeg, dan merk ik dat de Sporting Hasselt-familie sterker is dan een erg kleine kring negatievelingen die blijkbaar nog maar één doel in hun leven hebben en dat is kapot maken waar ze vroeger zo (vals?) enthousiast deel van uitmaakten. Ik ben ervan overtuigd dat wij, Sporting Hasselt, sterker zijn. Dat hebben we in het verleden ook al bewezen. Ik ben ook omringd door genoeg mensen die het wél oprecht - en al vele voorzitters lang - goed menen met onze club, zonder eigen agenda of eigen winst. Dát sterkt mij.

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

Dank u aan alle échte supporters, ik sta steeds open voor een eerlijk, rechtstreeks gesprek met jullie.

 

Met vriendelijke Sporting Hasselt-groeten

Bart Casters