Moedig Sporting strijdend ten onder

zondag, 1 oktober, 2017 - 13:15

Gisteren stond voor Sporting de eerste seizoensderby op het programma. Gastheer was titelkandidaat Thes Sport. De tumultueuze wedstrijd eindigde op 2-1.

Thes begon furieus aan de match en probeerde de Hasselaren terug te drukken op de eigen helft. Sporting leek het openingskwartier ongeschonden door te komen, tot Stefani uithaalde vanop afstand. De bal verdween achter Senne Vits in doel: 1-0. Thes bleef druk zetten en halfweg de eerste helft verdubbelde Timmermans de score na slecht verdedigend werk: 2-0. Sporting probeerde de bakens te verzetten en kreeg loon naar werken tien Timothy Durwael met een enig mooie knal blauw-wit-groen weer in de wedstrijd bracht: 2-1. Net voor de pauze kreeg Benassar de kans om Thes op 3-1 te brengen vanop de stip na hands van Joren Swers. Hij knalde echter hoog over doel. 2-1 was meteen ook de ruststand.

Na de pauze was het Hasselt dat zich op karakter weer in de wedstrijd knokte. Ei zo na stond de 2-2 op het bord, maar Bjorn Ruytinx kende pech bij de afwerking! Ondertussen gingen naast het veld de poppen aan het dansen tussen beide supportersclans en ref Toeback zag zich genoodzaakt de wedstrijd tijdelijk te staken. Bjorn Ruytinx probeerde de gemoederen te bedaren, maar Toeback zag dat blijkbaar anders en trakteerde Bjorn op een tweede gele kaart.

Na een kwartier floot de ref de wedstrijd weer op gang en niet veel later wees hij een tweede keer naar de stip na een nieuwe handsspelfase. Ook ditmaal faalde de thuisploeg, al was dat vooral de verdienste van Senne Vits die de bal uit doel ranselde! Hasselt bleef geloven in een draw en probeerde met man en macht de verdiende gelijkmaker te netten, maar het kreeg niet wat het verdiende.

Het bleef 2-1 aan de Sportlaan waardoor de troepen van Hans Somers met 4 op 12 achterblijven. Aanstaande vrijdag krijgt Sporting kans op eerherstel in een nieuwe derby, deze keer tegen Spouwen-Mopertingen.