Slechte beurt!

zondag, 5 november, 2017 - 20:30

Sporting maakte vandaag een ontzettend slechte beurt in eigen huis tegen hekkensluiter Hoogstraten VV. Het verloor met 0-1.

Met het recupereren van Emrullah Güvenç en Bjorn Ruytinx leek de ziekenboeg goed leeg te lopen. Dat was echter gerekend buiten het uitvallen van kapitein Jeroen Vanderputte.

Sporting kwam voor het eerst dreigen via een kopbal van Piet Proesmans. Op een volgende mogelijkheid was het wachten tot net voor de pauze. Net als vorige week was het Ruben Janssen die de score opende voor Hasselt. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd. Rusten met 0-0.

Met de inbreng van Tom Lacroix voor Jarne Vrijsen probeerde coach Somers de tweede helft aan te vatten met meer aanvallende impulsen. Toch waren het de bezoekers die na tien minuten op voorsprong klommen vanop de stip: 0-1 via Roy Van der Linden. De Hasselaren probeerden de match te doen kantelen en twintig minuten voor affluiten leek dat te lukken. Maar opnieuw werd het doelpunt afgekeurd. Alsof een nederlaag tegen de hekkensluiter op zich nog niet erg genoeg was, keek Bjorn Ruytinx in de absolute slotfase nog aan tegen een rood karton. Eindstand: 0-1.

Ondanks een zware 5-2-pandoering op het veld van Cappellen mag Thes Sport zich toch kronen tot periodekampioen. Concurrenten Hades, Vosselaar en Spouwen-Mopertingen morsten immers ook met punten. Volgende week trapt Sporting de tweede periode op gang op het veld van FC Turnhout. Tijd voor de kentering!

OPSTELLING

SPORTING HASSELT

Vits, Janssen, Vrijsen (46' Lacroix), Verbeeck, Durwael, Wuytens, Bracké, A. Lagouireh (76' Swers), Proesmans, N. Lagouireh (62' Güvenç), Ruytinx.

HOOGSTRATEN VV

Brosens, G. Van der Linden, Hofstede, Meyvis, Swaegers, Lambrechts, Meeuwis, Da Silva (62' Van Huffel), Van de Vreede, Cornelissen, R. Van der Linden (82' Fockaert).

DOELPUNTEN

55' R. Van der Linden 0-1.

GELE KAARTEN

Vrijsen, Proesmans, Swaegers.

RODE KAART

Ruytinx.

SCHEIDSRECHTER

Jonas Timmermans.

OVERIGE UITSLAGEN

FC Cappellen - Thes Sport: 5-2
FC Sint-Lenaarts - FC Duffel: 1-4
VK Tienen - Bocholt VV: 2-2
VV Vosselaar - City Pirates: 0-0
Olympia Wijgmaal - FC Turnhout: 1-1
FC Zwarte Leeuw - RC Hades: 1-1
Tempo Overijse - Spouwen-Mopertingen: 1-1