Spektakelwedstrijd eindigt in driepunter!

zondag, 21 januari, 2018 - 00:15

Na een valse start in het nieuwe jaar vorige week in Rijkevorsel zette Sporting vandaag de puntjes op de i. Concurrent Tempo Overijse werd met lege handen terug naar de druivenstreek teruggestuurd. Het werd 4-3 aan de Oude Kuringerbaan na een knotsgekke wedstrijd.

De Hasselaren begonnen aan de wedstrijd zonder centrale verdediger Jarne Vrijsen. Hij liep vorige week een ernstige schouderblessure op. Jan Wuytens verving hem in het hart van de defensie. Vooraan kreeg Enis Emanet de voorkeur op Tom Lacroix.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Op het half uur werden we plots wakker geschud toen Emanet de bal knap (mogen we dat zeggen?) in eigen doel werkte: 0-1. Sporting reageerde meteen via Ruben Janssen, maar de afwerking ontbrak. Overijse toonde zich een pak efficiënter, want vijf minuten later stond het 0-2 via Vanderelst. Meteen ook de ontnuchterende ruststand.

Wat coach Hans Somers zijn spelers tijdens de rust serveerde blijft een goed bewaard geheim. Dat het effectief was, blijkt uit het vervolg van dit matchverslag...

Met twee wijzigingen - Lacroix voor Nayib Nagouireh net voor en Ruytinx voor Emanet tijdens de rust - probeerde Sporting de bakens te verzetten met power play. Met resultaat! Na vijf minuten spelen verlengde kapitein Vanderputte de bal in doel en nog eens vijf minuten later bracht Güvenç de hoofdstedelingen op gelijke hoogte vanop de stip na hands in de zestien! Met nog meer dan een half uur op de klok leek de driepunter binnen handbereik. Toch bezorgde Overijse Hasselt een koude douche via Spreutels die de 2-3 voorbij Senne Vits keilde.

Wie dacht dat Sporting brak, was duidelijk mis! Een veerkrachtig blok bleef gretig vooruit voetballen onder impuls van Ruytinx, Güvenç en een sterke Lacroix vanop de flank. Een kwartier voor tijd resulteerde dit in een verdiende gelijkmaker via Janssen: 3-3! De Hasselaren grepen Overijse nu helemaal bij de keel en toen Umberto Dos Santos met een enig mooie krul de 4-3 voorbij De Boodt in doel schilderde was het over en out voor de Vlaams-Brabanders.

Door deze belangrijke zege doet Sporting een schitterende zaak in de rangschikking. De linkerkolom komt weer een stuk dichterbij. Ook in de strijd om de tweede periode is alle nog mogelijk voor blauw-wit-groen. Volgende week wacht de verplaatsing naar Cappellen, waar Sporting op zoek gaat naar revanche na de zware 1-4-nederlaag uit de heenronde. Knallen!

Reactie Güvenç en Verbeeck na de wedstrijd

Sporting

Vits, Janssen, Wuytens, Durwael, Verbeeck, Vanderputte (77' Timmermans), Bracké, Carvalho Dos Santos, Güvenç, N. Lagouireh (42' Lacroix), Emanet (46' Ruytinx).

Doelpunten

29' Emanet (own goal 0-1), 34' Vanderelst (0-2), 51' Vanderputte (1-2), 55' Güvenç (pen. 2-2), 66' Spreutels (2-3), 73' Janssen (3-3), 84' Carvalho Dos Santos (4-3).

Gele kaarten

Ruytinx, Vleminckx, Claes.

Scheidsrechter

Walter Gijsen