Sporting blijft steken op gelijkspel

zaterdag, 16 september, 2017 - 23:00

Sporting bezocht vanavond druivengemeente Overijse voor de derde speeldag in de competitie. Ondanks een snelle openingstreffer konden de Hasselaren de drie punten niet mee naar huis nemen.

Hasselt begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerde aanvallers Ruytinx, Lacroix en Sejdo. Hierdoor was Emrullah Güvenç aanspeelpunt vooraan. Dat plan pakte goed uit, want na amper tien minuten stond de 0-1 op het bord. Simon Bracké stuurde Adil Lagouireh de flank op, die op zijn beurt de goed ingelopen Dos Santos bereikte. Umberto bleef kalm en deed de netten een eerste keer trillen.

Sporting speelde duidelijk met vertrouwen, wat resulteerde in goed aanvallend voetbal. De beloning voor het goede bleef jammer genoeg uit. Overijse speelde bij momenten goed mee, maar keeper Dylan Swinnen deed zijn werk naar behoren.

Na de koffie kwamen de gastheren het sterkst voor de dag. Gevaar bleef niet uit. In zes minuten tijd boog de duivelse Delogu de stand om in een 2-1-voorsprong voor Overijse. Wie dacht dat Hasselt aangeslagen was, had het mis. Sporting bleef vooruit voetballen en kreeg dé kans op de gelijkmaker toen ref De Clercq de bal op de stip legde na handspel. Dos Santos nam zijn verantwoordelijkheid maar doelman Verleysen redde knap.

Onze tricolores bleven aandringen en tien minuten voor affluiten kregen ze loon naar werken. Dos Santos speelde Güvenç aan die Verleysen kansloos liet: 2-2. Sporting voelde dat de volle buit er alsnog in zat en toen Güvenç in de zestien werd gevloerd, schreeuwde heel Hasselt moord en brand. Ref De Clercq liet echter begaan zodat de 2-2 op het scorebord bleef.

Sporting Hasselt blijft door dit gelijkspel achter met 4 op 9. Volgende week moet er gewonnen worden in eigen huis tegen Fc Cappellen om de aansluiting in het klassement te houden.

OPSTELLING

Tempo Overijse

Verleysen, Michiels, Taelemans, Vleminckx, Heyvaert, Delorge, Weynants (86' Wanyberg), Boulatiour, Hermans, Spreutels, Delogu.

Sporting Hasselt

Swinnen, Janssen (72' Swers), Vrijsen, Verbeeck, Durwael, Vanderputte, Timmermans (62' Najib Lagouireh), Carvalho Dos Santos, Adil Lagouireh, Bracke, Güvenç.

DOELPUNTEN

12' Carvalho Dos Santos 0-1; 52' Delogu 1-1; 58' Delogu 2-1; 84' Güvenç 2-2.

GELE KAARTEN

60' Vleminckx, 66' Güvenç, 90' Boulatiour.

SCHEIDSRECHTER

Bram De Clercq.

OVERIGE UITSLAGEN

FC Zwarte Leeuw - VK Tienen: 2-3
Thes Sport - City Pirates: 3-0
RC Hades - Hoogstraten VV: 3-1
RC Hades - FC Duffel: 3-1
FC Sint-Lenaarts - VV Vosselaar: 1-4
Cappellen FC - Olympia Wijgmaal: 1-2
FC Duffel - Bocholt VV: 2-1
Spouwen-Mopertingen - FC Turnhout: 0-2