Sporting Hasselt kiest resoluut voor de jeugd

bord 'Welcome to the future'

Welkom bij Sporting Hasselt nieuwe stijl. Het nieuwe bestuur heeft een lange termijnvisie uitgewerkt die we de volgende jaren samen met jullie in de praktijk willen brengen. De voetballer, van Hertje tot vaste waarde in de eerste ploeg, staat centraal. Niet alleen het sportieve maar ook de opvoedkundige en de mentale begeleiding zullen een groot aandachtspunt zijn.

Hiervoor werden enkele toppers aangetrokken. Alain Hermans, Frans Meeuwens en Michel Bruyninckx komen de club ondersteunen. De jeugdwerking gestalte geven en toonaangevend maken in de provincie is daarbij ons doel. Deze nieuwe mensen hebben allen een band met het verleden van Sporting, een erg belangrijk aspect voor dit bestuur.

Cogi-training staat centraal is ons verhaal. Deze methode zal de rode draad zijn in de opleiding. Sporting Hasselt wil zich positioneren tussen de Limburgse topclubs als hét opleidingscentrum voor de jeugd.

Daarnaast wensen we ons open te stellen voor alle Hasseltse voetbalclubs om zich hierbij aan te sluiten. We zijn geen concurrenten van de Hasseltse voetbalclubs, wij zijn collega’s. Hasseltse voetballers mogen kennismaken met onze werkwijze en hopelijk drijven nieuwe talenten hierdoor boven.

Naast de jeugdwerking willen we ook clinics en trainingskampen geven voor de Limburgse jeugd. Daarom is de bouw van ons jeugdcomplex zo cruciaal. Kunstgras speelt ook een grote rol in het opleidingsproces. Hiervoor zullen we moeten investeren. We hebben het volste vertrouwen in de steun van de stad Hasselt en onze investeerders. Met de mensen achter de AA Soccer Arena wordt er een samenwerking op lange termijn op poten gezet. Deze uitwisseling van verschillende techniektrainingen en accommodatie zullen de jeugdopleiding een enorme boost geven.

Ook de visie rond de beloften en eerste ploeg kadert in dit geheel. Er werden tal van Limburgse talenten aangetrokken om deze visie te belichamen. Onze nieuwe hoofdtrainer Hans Somers (ex-Lierse, Utrecht, Trabzonspor, … ) en adjunct trainer/speler Jan Wuytens (ex-Anderlecht, PSV, AZ, Utrecht …) zullen de visie van de club bewaken in al haar echelons.

Technisch Directeur Michel Noben, die onze talenten opspoort en enthousiasmeert voor ons project, is een cruciale schakel in ons nieuwe verhaal. De sportieve cel geeft feedback aan het bestuur over de sportieve evolutie van de club.

De nieuwe wind die er nu waait, geeft aan dat er toekomst is voor het Hasseltse voetbal. De ambities van het huidige bestuur zijn duidelijk en afgelijnd. Op een financieel gezonde basis de club uitbouwen om zo te groeien. De talrijke vrijwilligers en medewerkers zijn alleszins opgetogen. Het optimisme overstemt de degradatiegevoelens en doet de mensen weer dromen van mooie voetbalavonden in het Stedelijk Sportstadion.

Het bestuur hoopt op een positieve reactie van haar supporters en stakeholders om samen dit project te ondersteunen. Zo komt er een einde aan de jarenlange onzekerheid die Sporting in de greep hield. De club houdt eraan het stadsbestuur te danken voor het vertrouwen en de ondersteuning.