Sporting maakt slechte beurt

maandag, 9 oktober, 2017 - 10:00

Sporting maakte afgelopen vrijdag een slechte beurt tegen gouwgenoot Spouwen-Mopertingen. Na negentig minuten stonden de harde 0-4-eindcijfers op het bord.

De Hasselaren moesten het stellen zonder Piet Proesmans, Tom Lacroix, Ruben Janssen, Emrullah Güvenç, Velisha Sejdo en Bjorn Ruytinx. De eerste vijf zijn nog steeds geblesseerd. Ruytinx zat een schorsingsdag uit voor zijn uitsluiting op Thes.

De bezoekers kwamen gretig aan de aftrap en lieten meteen merken dat ze voor meer dan één punt naar Hasselt waren afgezakt. Ze drukten Sporting weg op de eigen helft met resultaat. Op het kwartier kopte Olivier Geurts de Haspengouwers op voorsprong. Spouwen-mopertingen bleef na het openingsdoelpunt domineren en een mak Hasselt kon hier weinig of niets tegenover stellen. Het mocht blij zijn dat het met 0-1 de rust in kon.

Na de koffie leek Blauw-Wit-Groen zich te gaan herpakken. Simon Bracké greep zijn kans na een toegekende vrije trap, maar zijn schot spatte uiteen op de deklat. De bezoekers toonden zich een pak efficiënter. Opnieuw Geurts vond de weg naar de netten en bracht zijn ploeg op 0-2. De Hasselaren slaagden er na deze opdoffer niet meer in een vuist te maken. Integendeel. Spouwen-Mopertingen kon de score nog aandikken tot 0-4 via Yildiz en Poell.

Na zes wedstrijden blijft Sporting achter met vier schamele punten en het schaamrood op de wangen. Volgende week staat de stadsderby op het programma op het veld van Hades, dat dit weekend een knappe 0-1-zege boekte op het veld van Wijgmaal. Hopelijk volgt dan de kentering!