Sporting zwaar onderuit in eigen huis

zaterdag, 23 september, 2017 - 22:45

Sporting verloor vandaag met zware 1-4-cijfers van Cappellen FC. Nochtans begon het goed voor Sporting, dat aan de wedstrijd begon met Jan Wuytens centraal in de defensie. Emrullah Güvenç dribbelde een halve defensie en besloot voorbij doelman Vandenbossche: 1-0. Zijn tweede in evenveel weken. De vreugde was echter van korte duur, want tien minuten later mocht de vrijstaande Robbe Kil de bordjes weer in evenwicht hangen. Meteen ook de ruststand.

Net zoals vorige week in Overijse kwam Sporting - ondanks de inbreng van Bjorn Ruytinx - te mak uit de kleedkamer. Twee minuten na de pauze verraste Kabba-Modou Cham doelman Dylan Swinnen met een pegel vanop afstand: 1-2. Nog eens twee minuten later diepte Dirk Mathyssen de score verder uit: 1-3. Hasselt probeerde met karakter zich terug in de match te knokken, maar Cappellen hield makkelijk stand. Tot overmaat van ramp moest Güvenç geblesseerd het veld verlaten. Robbe Kil zorgde met zijn tweede van de avond voor de zware 1-4-eindcijfers.

Sporting kan niet spreken van een geslaagde competitiestart met 4 punten uit 4 wedstrijden. Toch zit er muziek in deze groep en moeten we de troepen van Hans Somers de tijd geven om te groeien naar de beste vorm. Het wordt er de volgende weken wel niet makkelijker op met wedstrijden in Thes, thuis tegen Spouwen-Mopertingen en op Hades. Maar moeilijk gaat ook!

OPSTELLING

Sporting Hasselt

Swinnen, Wuytens, Vrijsen, Verbeeck, Durwael, Vanderputte, Nayib Lagouireh (82' Swers), Carvalho Dos Santos, Adil Lagouireh (46' Ruytinx), Bracké, Güvenç (65' Timmermans).

Cappellen FC

Vandenbossche, Lenaerts, Volant, Geuens, Engelen, Kil, Deckers, Cham (85' Destoop), Tshibuabua (77' Floren), Olonga Ekila (80' Lemaire), Mathyssen.

DOELPUNTEN

4' Güvenç 1-0, 14' Kil 1-1, 47' Cham 1-2, 49' Mathyssen 1-3, 75' Kil 1-4.

GELE KAARTEN

39' Nayib Lagouireh, 48' Durwael, 60' Ruytinx, 89' Kil.

SCHEIDSRECHTER

Jan Krieken..

OVERIGE UITSLAGEN

FC Turnhout - RC Hades: 0-1
FC Sint-Lenaarts - FC Zwarte Leeuw: 1-1
Hoogstraten VV - FC Duffel: 0-3
SC City Pirates - Spouwen-Mopertingen: 2-4
VV Vosselaar - Bocholt VV: 2-0
VK Tienen - Tempo Overijse: 3-0
Oympia Wijgmaal - Thes Sport: 2-0