Stadsderbywinst en eerste uitzege!

zondag, 15 oktober, 2017 - 16:45
foto Bjorn Ruytinx

Sporting Hasselt boekte gisteren een heel belangrijke driepunter op het veld van stadsgenoot Hades. Zonder Ruben Janssen, Piet Proesmans, Emrullah Güvenç, Tom Lacroix en Velisha Sejdo, maar mét speerpunt Bjorn Ruytinx begonnen we aan de geladen stadsderby.

Sporting begon het best aan de partij en kreeg al gauw een goede mogelijkheid om de score te openen, maar de afwerking ontbrak. Aan de overzijde werd Sögütcü diep het straatje ingestuurd na dom balverlies op het middenveld. Doelman Senne Vits stopte hem foutief af en de bal ging op de stip. Gueroui faalde niet en de 1-0 stond al na vijf minuten op het bord. Sporting was niet ontmoedigd en bleef goed vooruit voetballen. Met succes, want vijf minuten later was de score weer in evenwicht na een treffer van Jan Wuytens! Blauw-Wit-Groen putte vertrouwen uit de gelijkmaker en halfweg de eerste helft klommen we zelfs op voorprong via de sterk spelende Ben Timmermans: 1-2! Jammer genoeg moest Ben nog voor het rustsignaal geblesseerd het veld verlaten na contact met een speler van de thuisploeg. Ondanks wat dreiging van Hades gingen onze jongens met een 1-2-voorsprong de pauze in.

Na de koffie was het de thuisploeg die meteen op zoek ging naar de gelijkmaker. Senne moest enkele keren de vuisten gebruiken om de voorsprong op het bord te houden. Aan de overzijde werd Bjorn Ruytinx foutief gestopt, maar ref Mollu zag er een schwalbe in. Geel voor Bjorn was het gevolg. Met de inbreng van Opdekamp en Put probeerde Hades-coach Peter Van Houdt de bakens te verzetten, maar de het sterke Sportingblok stond als een rots. Tien minuten voor het eindsignaal volgde de kers op de taart voor Sporting en haar talrijke supportersschare. Kapitein Jeroen Vanderputte ging op wandel door de Hades-defensie en verschalkte doelman Gijbels met een enig mooie lobbal: 1-3 en heel Hasselt (behalve Kiewit) in extase! De handen gingen nog een laatste keer op mekaar voor applauswissels voor Bjorn Ruytinx en Umberto Carvalho. Ref Mollu genoot duidelijk ook van de propagandawedstrijd en liet nog wat extra minuten overspelen. De 1-3 bleef op het bord staan en zo boekte Sporting haar eerste uitzege van het seizoen. En wat voor één!

Aanstaande zaterdag krijgt Sporting het bezoek van FC Duffel, dat op eigen veld met 1-2 verloor van Olympia Wijgmaal.

OPSTELLING

RC Hades

Gijbels, Gueroui, Celen, Decuypere, Frenda, Spitz, Chouâ, Meeus, Bloemen, Bilican, Sögütcü.

Sporting Hasselt

Vits, Wuytens, Vrijsen, Verbeeck, Swers, Durwael, Vanderputte, Timmermans (33' N. Lagouireh), Bracké, Carvalho Dos Santos (91' Herri), Ruytinx (90' A. Lagouireh).

DOELPUNTEN

5' Gueroui 1-0 (pen.), 11' Wuytens 1-1, 24' Timmermans 1-2, 79' Vanderputte 1-3.

GELE KAARTEN

4' Vits, 15' Swers, 18' Chouâ, 55' Ruytinx, 59' Decuypere, 76' Frenda, 89' N. Lagouireh, 89' Put.

SCHEIDSRECHTER

Kristof Mollu. 

OVERIGE UITSLAGEN

Bocholt VV - City Pirates: 2-0
Spouwen-Mopertingen - VK Tienen: 3-0
Thes Sport - FC Sint-Lenaarts: 2-0
Cappellen FC - FC Zwarte Leeuw: 1-0
Hoogstraten VV - FC Turnhout: 2-0
Tempo Overijse - VV Vosselaar: 0-5
FC Duffel - Olympia Wijgmaal: 1-2