Trainer Hans Somers en Sporting Hasselt uit elkaar

woensdag, 7 februari, 2018 - 08:00

Beste supporters

Hans Somers is niet langer trainer van onze club. Na een goed gesprek gingen onze wegen dinsdagavond in onderling overleg uit elkaar.

We beleven een moeilijk seizoen. Zoveel is duidelijk. Om uiteenlopende redenen - niet in het minst de enorme blessuregolf die onze ploeg getroffen heeft - staan we niet op de plaats die we bij aanvang van het seizoen verhoopt hadden. Het bestuur zat doorheen het seizoen meermaals samen met de technische staf om de sportieve prestaties te evalueren. Die gesprekken verliepen telkens in een open en constructieve sfeer. Ook na de mindere wedstrijd op het veld van Cappellen was er een gesprek met de technische staf. Dat verliep niet anders dan de voorgaande maar blijkbaar bracht het Hans toch aan het twijfelen. Daarop werd onderling beslist om de samenwerking stop te zetten.

Het bestuur looft Hans om zijn professionaliteit en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière. Veel tijd om stil te staan en achteruit te kijken, is er echter niet. Zondag komt leider Thes immers op bezoek. Dat zou sowieso al een klapper van formaat geweest zijn. De nieuwste ontwikkelingen binnen de club maken die opdracht alleen nog wat moeilijker.

Maar moeilijk gaat ook. Toevallig is dat nu net het credo dat op het lijf geschreven staat van Pino Canale. Daarom vroegen we hem om alvast voorlopig de trainingen te leiden en de wedstrijd tegen Thes voor te bereiden. Pino heeft ons vorig seizoen ook al uit de nood geholpen en wil dat nu opnieuw doen. Wij zijn verheugd dat Pino die (zware) handschoen wil opnemen. Tegelijkertijd zijn we er rotsvast van overtuigd dat hij dat super zal doen. In de hem typerende stijl: vol passie en vuur.

We hopen alvast dat die passie en vuur volgende zondag ook van de grasmat zal spatten. Het zal nodig zijn. Kom onze jongens daarom zeker aanmoedigen. Ze hebben jullie steun nodig.  Nu, meer dan ooit. Zet jullie dus massaal achter de spelers en schreeuw hen naar een absolute stunt.

Daarom: supporters op post. Samen blijven we verder bouwen aan de toekomst!

Het bestuur.