Tweede overwinning op rij!

maandag, 5 maart, 2018 - 08:45

Na de 2-0-overwinning in de stadsderby tegen Hades zorgde Sporting voor een mooi vervolg. Het won met 0-2 op het veld van FC Duffel. Pino Canale kon geen beroep doen op geblesseerden Alfred Ouedraogo en Timo Durwael. Bjorn Ruytinx geraakte opnieuw speelklaar. De grootste verrassing op het wedstrijdblad was Veli Sejdo die na maandenlang blessureleed weer aan de aftrap verscheen.

De wedstrijd kon niet beter beter beginnen voor Hasselt. Onze jongens kwamen op het kwartier op voorsprong via wie anders dan Bjorn Ruytinx en domineerden de rest van de match. In de eerste helft waren er nog kansen voor Bracké, Lacroix en Ruytinx, maar het bleef 0-1 bij de pauze.

Na de koffie was het Duffel dat voor het eerste gevaar zorgde. Iets later moest sterkhouder Güvenç geblesseerd het veld verlaten. Sporting liet het niet aan haar hart komen en bleef goed vooruit voetballen. Op het uur schilderde Bracké een vrijschop richting winkelhaak. Doelman Hofmans hield de thuisploeg in de wedstrijd met een klasseparade. Twintig minuten voor affluiten een kleine domper, want ook Sejdo moest noodgedwongen gewisseld worden. Enkele minuten later was het bijna 2-0, maar Ruytinx lukte zijn tweede van de middag niet. Sporting bleef naarstig zoeken naar de bevrijdende treffer. Opnieuw Ruytinx, Carvalho en Janssen waren er bijzonder dicht bij, maar het bleef 0-1. Voorlopig... want in de slotminuut was het invaller Adil Lagouireh die de trouwe schare meegereisde supporters in extase bracht: 0-2!

Door deze zege blijft Sporting uitzicht hebben op de linkerkolom. Daar waar het thuishoort! Kunnen de blauw-wit-groenen voor het eerst dit seizoen drie opeenvolgende wedstrijden winnen? Kom het aanstaande vrijdag te weten! Dan komt gouwgenoot én ploeg in vorm Bocholt VV over de vloer in het Stedelijk Sportstadion.