Voorbeschouwing Sporting - Duffel

zaterdag, 8 september, 2018 - 09:00

logo DuffelVandaag staat de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma voor Sporting Hasselt. Tegenstander is FC Duffel, dat vorige week bleef steken op 0-0 thuis tegen Hoogstraten. Blauw-wit-groen tankte het nodige vertrouwen na de knappe overwinning tegen Spouwen-Mopertingen. Toch wordt het opletten met de stugge Antwerpenaren.

Na een Turbulent seizoen met maar liefst 3 trainerswissels zagen de rood-gelen met Snoeys, Daal, Benali, Moding, Kambala, Burnaby en Ito een handvol basisspelers vertrekken. In hun plaats werd er een combinatie van jeugdig talent (Cobos, Morais en Gabrielli) met ervaring (Van Asch en Spreutels) aangetrokken.

Duffel bewees immers haar kwaliteit in de Beker van België, waar het kon doorstoten tot de 1/16e finales na overwinningen tegen onder meer FC De Kempen en Westerlo. In die 1/16e finales neemt Duffel het op tegen STVV.

Vanavond rekent onze coach Rikie Broeckx op dezelfde 15 spelers die in de kern van de openingsspeeldag zaten.

Selectie:

Joris Van Gerwen, Dylan Swinnen, Ruben Janssen, Jarne Vrijsen, Marten Verbeeck, Piet Proesmans, Willem Ofori, Sven Joosten, Sean Aerts, Simon Bracké, Umberto Carvalho Dos Santos, Benjamin Bahtiri, Nick Efekia, Jelle van Rijswijk, Dean Boiten.

Francis Ngoy (hamstrings) en Amadou Dioum (knie) liggen in de lappenmand.

Kaan Baysal en Amadou Dioum zijn nog niet speelgerechtigd.

De wedstrijd wordt geleid door de heer Erik Bury, bijgestaan door de heren Erwin Hermans en Joël Bollen.