Zevende overwinning op rij!

Sporting Hasselt blijft maar winnen. Tegen Vosselaar pakten de Hasselaren hun zevende opeenvolgende zege. Een vlotte 3-0 met als toemaatje ook mooi en attractief voetbal voor de rust. Ook straf: Hasselt slikte nog altijd maar één goal en dat is uniek in België. Minpunt was wel dat sterkhouders Van Gerwen en Ofori geblesseerd uitvielen.

De wedstrijd was nog maar amper op gang gefloten door de Alkense ref Gert Deckers of de Hasseltse voorsprong stond al op het bord. Jelle Van Rijswijk plaatste een verloren bal vanop zo'n 25 meter knap binnen. Een kunstje dat een dik kwartier later werd overgedaan door ruwe diamant Kaan Baysal. De ex-speler van PSV, Getafe en Galatasaray dribbelde zich van rechts naar het centrum en trapte het leer ook vanop ruime afstand onhoudbaar binnen. De wenkbrauwen werden gefronst. Niet alleen op de tribunes maar ook op de Hasseltse bank.

Toen kort daarna Verbeeck alleen voor de bezoekende keeper verscheen, had de match effectief beslist moeten zijn. Dat gebeurde niet.

Rusten bij 2-0.

Na de pauze hoopten de bezoekers uit Vosselaar op de aansluitingstreffer, maar het was Van Rijswijk die met zijn tweede goal van de avond een kwartier voor tijd de 3-0-eindcijfers tegen de touwen knalde.

Volgende week staat de topper op het veld van nummer twee Temse op het programma.

SPORTING HASSELT

Van Gerwen (75' Swinnen), Jaspers (61' Boiten), Vrijsen, Janssen, Ofori (51' Aerts), Bathiri, Bracké, Verbeeck, Joosten, Baysal, Van Rijswijk.

KVV VOSSELAAR

Blondeel, Layryssen, Nijs, Engelen, Segers (63' Koks), Vaes, Hannes, Julien, Havermans, Defossez, Verheyne (77' Van De Vreede).

DOELPUNTEN

3' Van Rijswijk 1-0, 20' Baysal 2-0, 89' Van Rijswijk 3-0.

GELE KAART

Lauryssen.

SCHEIDSRECHTER

Gert Deckers.