Temse - Sporting: voorbeschouwing

Vanavond is het zover! De clash met naaste achtervolger Temse staat op het programma. De Waaslanders tellen amper twee puntjes minder dan Sporting en hebben de beste aanval van de reeks. Ze vonden negentien keer de weg naar doel. Daar tegenover staat dat Temse slechts één keer de nul kon houden. De enige ploeg die onze tegenstander punten kon afsnoepen was stadsgenoot Hades. Op de openingsspeeldag werd het 2-2 aan de Putvennestraat in Kiewit.

Temse voetbalt – net zoals Sporting – vanuit een solide organisatie en is ijzersterk op stilstaande fases. Het wordt opletten voor centrale verdediger Arno Claeys die gevaarlijk kan opduiken in de Hasseltse zestien. Frappant is dat de blauw-witten dit seizoen al zes (!) keer scoorden vanop de stip. Topschutter is Seppe Kil met vijf doelpunten, waarvan 4 penalty’s.

In het tussenseizoen nam Temse onder andere afscheid van goalgetter Glouftsis (Ganshoren), Kabir (Berchem) en Martin (Sint-Niklaas). Ook Rufai (Hamme), Trompet (Lede) en Virgone (Olympic Charleroi) zochten andere oorden op. In hun plaats arriveerden onder meer Baras (Lebbeke), Ntambue (Gullegem), Van den Eynde (Bornem), Van den Heuvel (Berchem), Van Remoortere (Hamme) en Verwilligen (Hoek, NL) aan de Schoolstraat in Temse.

Coach Yves Van der Straeten – in een ver verleden onder de lat bij RC Mechelen, Antwerp en Lierse – kan geen beroep doen op Verwilligen en De Wilde. Beide zijn out met een blessure aan de hamstrings.

Clubfiche

Volledige naam: Sportvereniging Temse
Stamnummer: 4297
Adres: Schoolstraat 63, 9140 Temse
Opgericht: 1945
Trainer: Yves Van der Straeten
Website:  ksvtemse.be
Vorig seizoen: 7e in 2e amateurklasse A

 

Joris Van Gerwen viel in de wedstrijd tegen Vosselaar uit met een schouderblessure en is meerdere weken buiten strijd. Nick Efekia is out met een hamstringblessure. Piet Proesmans heeft door ziekte de hele week niet kunnen trainen. Francis Ngoy doet wedstrijdritme op bij de beloften. Amadou Dioum zit voor het eerst dit seizoen bij de selectie.

Selectie

Dylan Swinnen, Ruben Janssen, Jarne Vrijsen, Willem Ofori, Sven Joosten, Marten Verbeeck, Charle Victor Jaspers, Umberto Carvalho Dos Santos, Sean Aerts, Benjamin Bahtiri, Simon Bracké, Kaan Baysal, Jelle van Rijswijk, Dean Boiten, Amadou Dioum.

De wedstrijd wordt geleid door de heer Jurgen Van Uffelen, bijgestaan door de heren Sören Beerens en Jonas Willems.