Puntendeling tegen Temse

Dit weekend stond de klepper tussen Temse en Sporting op het programma. Beide ploegen deelden de punten zodat Sporting aan de leiding blijft. Al sluipt Bocholt een klein beetje dichterbij.

In de eerste helft was het Sporting dat voor het eerste gevaar zorgde. Kaan Baysal probeerde het vanop afstand maar zijn schot zoefde net boven de kruising. Niet veel later was Hasselt weer daar. De kopbal van Benjamin Bahtiri verdiende een beter lot. Net na het half uur leek het derde goede keer te worden toen Marten Verbeeck alleen op doel kon afstevenen. Ditmaal was het doelman Güler die de nul op het bord hield. De laatste kans van een goede eerste helft was voor Temse. Gelukkig stond Dylan Swinnen paraat zodat we met een gelijkspel de rust ingingen.

Tijdens de pauze bleef Simon Bracké in de kleedkamer. Umberto Carvalho nam zijn plaats in op het middenveld. De tweede helft was nog maar net op gang gefloten toen blauw-wit-groen een koude douche kreeg. Na een goed uitgesponnen aanval van de thuisploeg kwam het leer voor de voet van Van den Eynde die Dylan Swinnen kansloos liet: 1-0. Rikie Broeckx wachtte niet lang om in te grijpen. Hij haalde middenvelder Benjamin Bahtiri naar de kant en bracht aanvaller Amadou Dioum in het veld. Meteen zijn competitiedebuut. Een minuut later ging het licht gedurende tien minuten uit in Temse. Dit leek vreemd genoeg effect te hebben, want amper vijf minuten later knalde Umberto Carvalho na geharrewar de gelijkmaker tegen de netten: 1-1! Sporting voelde dat er meer in zat en stak nog een tandje bij. Jelle Van Rijswijk kreeg nog de beste kans op de winning-goal, maar Güler redde de meubelen. Zo bleef het bij 1-1 aan de Schoolstraat. Een resultaat waar beide ploegen mee kunnen leven.

Door de overwinning van Bocholt wordt het nu wel heel spannend bovenaan de stand. Sporting telt één punt meer dan Bocholt en twee meer dan Temse. Op de voorlaatste speeldag van het eerste periodekampioenschap krijgt Sporting het bezoek van rode lantaarn Heur-Tongeren. Bocholt gaat op bezoek bij Hoogstraten en Temse moet zondag naar Vosselaar.

SPORTING HASSELT

Swinnen, Janssen, Verbeeck, Aerts, Ofori, Van Rijswijk (82' Boiten), Bracké (46' Carvalho), Baysal, Bahtiri (59' Dioum), Joosten, Vrijsen.

KVV VOSSELAAR

Güler, Christiaens, Claeys, Van Kerckhoven, Vermeire, Van Remoortere (73' Van den Heuvel), Kil, Dhaene, Kudimbana, Van den Eynde (78' Baras), Spies.

DOELPUNTEN

47' Van den Eynde 1-0, 64' Carvalho 1-1.

GELE KAART

Carvalho.

SCHEIDSRECHTER

Van Uffelen.