Sporting - Heur-Tongeren: voorbeschouwing

Het nummer één tegen het nummer laatst, zo liggen de verhoudingen in de derby van zaterdag. Sporting ontvangt dan immers Heur-Tongeren op de voorlaatste speeldag van het eerste periodekampioenschap. De Zuid-Limburgers pakten tot nog toe 4 punten in de competitie. Ze speelden 2-2 gelijk op het veld van Patro en wonnen tegen City Pirates met 2-1. Verliezen deed Heur-Tongeren tegen Sint-Niklaas (2-1), Hades (0-2), SpoMo (0-6), Duffel (3-0), Turnhout (1-0) en Hoogstraten (0-3). Het scoorde amper 5 keer en kreeg 20 tegendoelpunten rond de oren.

Begin september kreeg het bovendien een uppercut te verwerken. Topschutter Michiel Goyvaerts - vorig seizoen goed voor 25 goals - viel in de wedstrijd tegen Hades geblesseerd uit (gescheurde kruisbanden en mediale band) en mag een kruis maken over zijn seizoen. Voor de liefhebbers: Michiel (ondertussen bijna 30 jaar) is een jeugdproduct van Sporting en maakte er in het seizoen 2005-2006 zijn debuut bij de grote jongens. STVV pikte hem na dat seizoen weg aan de Oude Kuringerbaan, maar doorbreken in eerste klasse zat er jammer genoeg niet in.

De fusie tussen Heur VV en SK Tongeren kunnen we tot nu toe een succesverhaal noemen. Sinds de start in 2003 promoveerden de Tongenaren 3 keer in 4 seizoenen. Vorig seizoen pakten de Eburonen de titel in amateurklasse 3B na een zenuwslopend competitieslot. Ze deelden de eerste plaats met Wellen, maar het aantal gewonnen wedstrijden gaf de doorslag.

In het tussenseizoen verlieten onder meer Di Gregorio (Kelmis), Halim ('s Herenelderen) en Vanratingen (Park Houthalen) de kampioenenploeg. In de plaats kwam er met Baur (Termien), Jungschleger (MVV), Legenvre (Eupen), Quintiens (Herk FC) en Rochus (Tienen) een pak jeugdig talent bij. De 41-jarige Steve Hoste is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdcoach. Het clubicoon van het ter ziele gegane Excelsior Veldwezelt (hij was er 15 jaar actief als speler) keerde eerst terug naar de Tongerse heimat als speler en uiteindelijk als trainer.

Zoals eerder vermeld kan Heur-Tongeren zaterdag geen beroep doen op Goyvaerts. Bovendien is kapitein Joren Paulus geelgeschorst.

Clubfiche

Volledige naam: Football Club Heur-Tongeren
Stamnummer: 4600
Adres: Vrijheidweg 9, 3700 Tongeren
Opgericht: 2014 na fusie tussen Heur VV en SK Tongeren
Trainer: Steve Hoste
Website:  kfcheurtongeren.be
Vorig seizoen: 1e in 3e amateurklasse B