Periodetitel is binnen!

In een bijwijlen pittige derby heeft een efficiënter Hasselt thuisploeg Bocholt op een tweede nederlaag op rij getrakteerd. De hoofdstedelingen diepen de kloof op de Noord-Limburgers niet alleen uit tot zeven punten maar krijgen er als toemaatje ook nog de eerste periodetitel bovenop. Simon Bracké was met twee treffers voor de koffie de koele killer van dienst.

De openingstreffer viel na enkele schuchtere pogingen van Palmans en Joosten totaal uit de lucht. Bracké veinsde vanop links een zwiepbal voor doel maar zijn staalharde pegel verraste vriend en tegenstander en vooral doelman Wertelaers. 0-1 meteen en de gasten nog comfortabeler in hun solide organisatie. Veel druk naar voren en uitbreken langs de flanken had trainer Broeckx zijn manschappen duidelijk in hun hoofd geprent. Omdat de thuisploeg te traag acteerde en daardoor ook genoodzaakt werd te vaak de lange bal te hanteren, sleet doelman Swinnen een vrij makkelijke eerste helft. Enkel een schuiver voorlangs van Bertjens zorgde even voor opwinding. Toen Bracké vlak voor de koffie aan de overzijde randje buitenspel mocht doorspurten, zaten de gasten helemaal op rozen.

Met Ella Ella voor een onzichtbare Vaesen trachtte de thuisploeg na de koffie toch nog de bakens te verzetten. “Ik zat inderdaad niet lekker in de match”, verklaarde de boomlange Vaesen zijn wissel. “We gebruikten te vaak de lange bal en meer dan doorkoppen zat er zo voor mij nauwelijks in. We vonden te weinig onze middenvelders en na de ongelukkige eerste treffer werd het nog moeilijker. We creëren momenteel gewoon te weinig doelkansen en incasseren ook net iets te makkelijk. Ondanks het verlies moeten we nu ook niet minimaliseren wat we de voorbije weken hebben gepresteerd.”
Leuke bekroning

Ondanks veel goede wil en ook enkele grote kansen moest de thuisploeg uiteindelijk nog tot in de slotminuut wachten op de aansluitingstreffer van Bertjens. Een kopbal van Dieme op de lat en eentje van Watson die nauwelijks te missen was, konden nog even de schijn hoog houden. Ook omdat Sporting aan de overzijde via Baysal en Joosten de definitieve doodsteek naliet.

“Wat een partij en wat een beloning”, glimlachte Bracké. “Vandaag tonen we dat we de echte leidersploeg zijn. Dat ik tweemaal scoorde is leuk voor de statistieken maar niet echt belangrijk. Dit is de verdienste van een groep die op een korte tijd gesmeed is. Mijn openingstreffer een beetje gelukkig? Helemaal niet. (lachend) Gewoon mijn oogjes gebruikt.”

BOCHOLT: Wertelaers, van den Putte, R. Scheelen (82' Watson), Didden (61' Ramaekers), Bertjens, Vaesen (46' Ella Ella), Palmans, Put, Dieme, Vanhaen, W. Scheelen.

SP. HASSELT: Swinnen, Janssen, Verbeeck, Aerts, Boiten, Ofori Appiah (38' Carvalho), Bracké, Baysal (77' Van Rijswijk), Bahtiri, Joosten ('82' Jaspers), Vrijsen.

DOELPUNTEN: 13' en 42' Bracké 1-0 en 2-0, 87' Bertjens 2-1.

GELE KAARTEN: Vanhaen, Put, Bracké, Verbeeck, Swinnen, W. Scheelen.

SCHEIDSRECHTER: Timmermans.

Bron: hbvl