Mededeling bestuur naar aanleiding van de gebeurtenissen in aanloop naar de wedstrijd tegen RC Hades dd. zaterdag 1 december

Op dinsdag 4 december vergaderde het clubbestuur over de consequenties die zij zullen verbinden aan het wangedrag van enkele supporters tijdens de “Mars op Hades” van afgelopen zaterdag.

Na het uitvoerig analyseren van de gebeurtenissen via het beeldmateriaal dat ons ter beschikking werd gesteld, zijn we als bestuur tot de vaststelling gekomen dat er zich voldoende onaanvaardbare feiten hebben voorgedaan in aanloop naar de wedstrijd tegen Hades. Hierdoor zien we ons als club genoodzaakt om drastische maatregelen te nemen.

  1. Het vak op de staantribune van het Stedelijk Sportstadion waar de Q-Side tijdens onze thuiswedstrijden plaatsneemt, wordt met onmiddellijke ingang en tot nader order gesloten.
  2. Een aantal leden van de Q-Side krijgt door de club - eveneens met onmiddellijke ingang - een stadionverbod opgelegd van drie maanden effectief en drie maanden voorwaardelijk.
  3. Elk lid van de Q-Side wordt verplicht om voor vrijdag 7 december as. om 12u, het individueel charter te komen ondertekenen waarin enkele duidelijke afspraken werden opgesteld tussen club en de Q-Side. Ieder die zich voor vrijdag 12u niet aanmeldt, wordt permanent de toegang tot het Stedelijk Sportstadion ontzegd.
  4. Elk lid van de Q-Side verbindt zich er toe om minstens 25 uur mee te werken tijdens één van de vele sociale projecten die de club ondersteunt, zoals Street Heroes, Gothia Cup en tornooien
  5. De leden van de Q-Side zullen de boetes die de club kreeg na het vorige incident tijdens onze thuiswedstrijd tegen Turnhout vergoeden binnen een af te spreken periode.

Het clubbestuur gaat nu een overleg met de Schepen van Sport, de sportdienst en de verschillende supportersorganisaties vastleggen om tot uniforme afspraken te komen. De doelstelling is om de positieve evolutie - zowel sportief als structureel - die de club momenteel doormaakt, te bespreken en te bestendigen.

Tevens is het de club menens om komaf te maken met de kwalijke reputatie die ons door enkelingen wordt toegebracht maar die wel afstraalt op heel de club. Supporters die zich niet kunnen vinden in deze visie worden verzocht zich aan te melden. Zij zijn dan niet meer welkom. De club zal desgevallend de restwaarde van hun abonnement terugbetalen. Daarnaast willen we met alle actoren een overlegplatform installeren om eventuele negatieve invloeden van buitenaf in kaart te brengen en een halt toe te roepen.

Koninklijke Sporting Hasselt is een traditieclub en een familieclub met een roemrijk verleden. Het bestuur en een ruime ploeg van gemotiveerde vrijwilligers verzet dagelijks bergen werk om terug aan te knopen met de waarden positivisme, sportiviteit en ambitie. De waarden waarvoor wij als club staan en waar onze leden en sympathisanten fier op kunnen zijn. Het bestuur betreurt dan ook dat de recente gebeurtenissen onze sportieve prestaties - uniek in de rijke geschiedenis van onze club - naar de achtergrond doen verschuiven.

Bepaalde media maken er bovendien blijkbaar een sport van om onze mooie club systematisch dood te zwijgen of in een negatief hoekje te duwen. We begrijpen dit niet maar willen heel duidelijk stellen dat we als club ons sociaal en maatschappelijk engagement meer dan nakomen en dat we een transparante en democratische club zijn, die de juiste normen en waarden wil meegeven aan onze leden en sympathisanten. We rekenen erop dat de rust weer keert en dat we ons gelijk bewijzen op én naast het veld.

Onze supporters waren, zijn en zullen altijd ons grootste kapitaal zijn. We waarderen ook enorm de luidruchtige en sfeervolle steun die zij onze ploeg zowel thuis als op verplaatsing telkens weer bieden. In goede en kwade tijden. Ontoelaatbaar gedrag en bepaalde invloeden kunnen we echter niet tolereren. Vandaar deze drastische maatregelen die slechts een minimaal deel van onze grote, hondstrouwe aanhang zal treffen.

We roepen daarom alle supporters die onze club een warm hart toe dragen op om vrijdag af te zakken naar het Stedelijk Sportstadion. Steun ons in de strijd tegen racisme en schreeuw ons naar de overwinning tegen Patro Maasmechelen. Uitzonderlijk werken we vrijdag met gescheiden ingangen. De Hasseltse supporters dienen zich aan de Oude Kuringerbaan aan te melden. Ook de neutrale supporter die van harte welkom blijft in het Stedelijk Sportstadion kan gewoon via de hoofdingang het stadion binnen. De wedstrijd start om 20u30. Gelieve tijdig af te zakken zodat u geen hinder ondervindt van de veiligheidsmaatregelen die door de Stad Hasselt en de politiediensten werden opgelegd.

Samen blijven we bouwen aan de toekomst! Onze prachtige club is in het verleden wel al meer door een dalletje gegaan. Het is dankzij de sterkte en de liefde van onze trouwe fans dat we steeds terug recht krabbelden. Ook nu zal dat weer gebeuren.

Tot aan de Oude Kuringerbaan!