15 op 15! Top of the league

De verplaatsing naar Hoogstraten werd voorspeld als een niet te onderschatten klus voor onze hoofdstedelingen. Sporting had het niet altijd onder de markt met 'De Rooikes', maar keerde toch terug naar Limburg met de drie punten op zak. Het werd 0-2.

Het was de thuisploeg die het best aan de match begon, maar de Hasseltse organisatie gaf niet veel weg. Aan de overzijde toonde blauw-wit-groen zich supereffici├źnt. Na nog geen twintig minuten spelen nam Kaan Baysal het leer knap buiten de zestien meter. Hij twijfelde geen seconde en pegelde de bal loeihard voorbij doelman Smet: 0-1! Hoogstraten ging ijverig op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan wat halve kansen kwam het niet. Rusten met 0-1 dus. Tijdens de rust bleef Umberto Carvalho in de kleedkamer. In zijn plaats kwam Benjamin Bahtiri.

In de tweede helft hield Hasselt de match goed onder controle en probeerde het sporadisch tegen te prikken. Twintig minuten voor tijd hanteerde Lambrechts de noodrem op Marten Verbeeck. Ref Krieken twijfelde niet en wees naar de stip. Simon Brack├ę nam zijn verantwoordelijkheid, maar Smet redde de meubelen voor Hoogstraten. Uitstel van executie zo bleek, want Kaan Baysal ontbond tien minuten voor tijd opnieuw zijn duivels en zorgde voor de bevrijdende 0-2!.

Door deze zege blijft het bordje met 'Sporting Hasselt' op aan de top van het klassement prijken! Volgende week krijgen we het bezoek van Vigor Wuitens Hamme dat met 1-4 de boot in ging tegen Sint-Niklaas. Tijd voor de 18 op 18?
Woon jij in Kuringen of Stokrooie? Stuur een mailtje met naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (link sends e-mail) en ontvang een gratis inkomticket!