Sporting stunt!

Sporting opende afgelopen vrijdag de competitie in 2e amateurklasse B op het veld van Spouwen-Mopertingen. En hoe! De Hasselaren wonnen met 0-2 van de titelkandidaat.

Coach Rikie Broeckx had met zijn troepen een duidelijk plan voor ogen: Goed georganiseerd voetballen en waar mogelijk gevaarlijk uitbreken. In de eerste helft zorgde dit voor veel middenveldspel zonder kansen aan beide zijden. Na de pauze bleef de match op slot, tot Simon Bracké in minuut 65 een barst sloeg in de organisatie van de thuisploeg. Hij kon zich door het hart van de geel-blauwe defensie wringen en prikte de 0-1 tegen de touwen!

Met 25 minuten op de klok moest de thuisploeg resoluut kiezen voor de aanval. Bijna stond de 1-1 op het bord, maar dat was buiten doelman Joris Van Gerwen gerekend. Spouwen-Mopertingen bleef zoeken naar de gelijkmaker waardoor er gaten vielen in het thuisblok. De sterk spelende Piet Proesmans was er als de kippen bij om in één van die gaten te duiken. Hij stevende af op doel en duwde het leer onder goalie Grootaers in doel: 0-2 en match gespeeld. Van een geslaagde competitiestart gesproken!

Aanstaande zaterdag kunnen onze blauw-wit-groenen in eigen huis een verlengstuk breien aan dit succes. Tegenstander is FC Duffel dat niet verder geraakte dan een 0-0-gelijkspel tegen Hoogstraten. Afspraak aan de Oude Kuringerbaan om 20u!