Tweede overwinning op rij!

Sporting blijft als een sneltrein door de competitie denderen! Ditmaal ging FC Duffel voor de bijl. Het werd 2-0.

Het waren de bezoekers die het snedigst uit de startblokken schoten. Een kopbal ging maar net naast het doel van Joris Van Gerwen. Het duurde niet lang voor Sporting het heft in handen nam. Na tien minuten kwam Dean Boiten aan de bal. Hij twijfelde niet en poeierde de bal naast de paal in doel: 1-0. Een droomstart voor de troepen van Rikie Broeckx! Onze jongens voetbalden vol vertrouwen en deden de bezoekers meer dan eens pijn. Toch bleef het bij 1-0 aan de rust.

Tijdens de rust bleef de geblesseerde Sean Aerts in de kleedkamer. Benjamin Bahtiri nam zijn plaats in. Ondanks het uitvallen van Sean bleef Sporting 'lekker ballen'. Toch nam Duffel gaandeweg de controle over. Net op het moment dat het moeilijk leek te worden, stond dame Fortuna aan onze zijde. Umberto Carvalho - ingevallen voor Piet Proesmans - kreeg het leer van Jelle Van Rijswijk op een dienblad aangereikt. Doelman Hofmans leek hem het scoren te beletten, maar de bal hobbelde via via toch over de doellijn: 2-0 en match gespeeld!

Door deze klinkende overwinning telt Sporting het maximum van de punten en klinkt het in koor: "Wij staan bovenaan en vieren feest!"

Volgende week wacht de lastige verplaatsing naar de stadspiraten uit Antwerpen, die vandaag met 1-0 verloren op het veld van Hoogstraten.

Opstelling

Sporting Hasselt

Van Gerwen, Janssen (K), Verbeeck, Aerts (46' Bahtiri), Boiten, Ofori, Van Rijswijk (88' Efekia), Bracké, Proesmans (66' Carvalho), Joosten, Vrijsen.

FC Duffel

Hofmans, Verlinden (22' Cobos), De Kegel, Van den Brande, El Yazidi (67' Gabrielli), Spreutels, Nawel Nagim, Vertonghen, Vervoort (46' Rymenants), Van Asch, Van den Buijs.

Doelpunten

10' Boiten 1-0, 81' Carvalho 2-0.

Gele kaarten

Spreutels, Proesmans, Van den Buijs, De Kegel, Ofori, Vertonghen.

Scheidsrechter

Erik Bury