Hasseltse trein dendert voort: 1-0 en 18 op 18!

Sporting breide dit weekend een verlengstuk aan haar verschroeiende competitiestart. Dit keer moest Vigor Wuitens Hamme voor de bijl. Het werd 1-0.

In een goede eerste helft ging het spel goed op en af met kansen aan beide zijden. Doelmannen Van Gerwen en De Vroe toonden zich betrouwbare sluitstukken en hielden de netten schoon. Rusten met 0-0.

Na de rust was het Sporting dat het best voor de dag kwam. Op het kwartier was het ei zo na 1-0, maar de paal stond in de weg. Zeven minuten later wees ref De Beuckelaer naar de stip na hands in de bezoekende grote rechthoek. Net zoals vorige week nam Simon Bracké zijn verantwoordelijkheid. Dit keer kreeg Simon het leer wél voorbij de goalie en de verdiende 1-0 stond op het bord! De Waaslanders probeerden een punt uit de brand te slepen, maar veel moeite had de Hasselt-defensie niet om de voorsprong te behouden. Zo is de zesde opeenvolgende overwinning een feit!

Volgende week speelt Sporting opnieuw thuis. Ditmaal krijgt het het bezoek van Vosselaar, dat niet verder geraakte dan een 1-1-gelijkspel in eigen huis tegen Hoogstraten.

Opstelling

Sporting Hasselt

Van Gerwen, Janssen (K), Verbeeck, Ofori, Van Rijswijk (82' Carvalho), Efekia (74' Boiten), Bracké, Baysal, Bahtiri (85' Jaspers), Joosten, Vrijsen.

VW Hamme

De Vroe, Seron, Ivens, Monteyne (84' Smet), Ringoet, D'Haeseleer, D'Heer (82' Vits), Gyselinck, De Man, Rufai, Mingiedi (77' Van Hoecke).

Doelpunten

70' Bracké 1-0 (pen.)

Gele kaarten

Bahtiri, D'Heer, Seron, Carvalho, Rufai.

Scheidsrechter

Arne De Beuckelaer