Sporting veroordeelt racisme!

Sporting Hasselt veroordeelt elke vorm van racisme. Het is eigenlijk te zot voor woorden dat we dit hier nog moeten neerschrijven. Voor ons als bestuur is dat immers een vanzelfsprekendheid. Daarom waren we ook allemaal enorm geschokt door het gedrag van enkelingen tijdens de wedstrijd tegen Turnhout. Wij zullen er alles aan doen opdat onze prachtige club nooit maar dan ook nooit meer op zo’n degoutante manier - bovendien volledig buiten onze macht om - in het nieuws komt. Bovendien hanteren we een absolute nultolerantie tegenover zogezegde supporters die racistisch gedrag vertonen en zich daarbij verstoppen achter de prachtige vlag van onze club. Zij zijn niet welkom. Van zodra we de daders kunnen identificeren, zullen zij alvast van ons een stadionverbod krijgen bovenop de eventuele gerechtelijke sancties.

Sporting Hasselt veroordeelt elke vorm van racisme. Dat is ook geen holle zin. Wij zetten dat dagdagelijks om in de realiteit. Liefst 30% van onze jeugdspelertjes zijn van buitenlandse origine. Iedereen is bij ons meer dan welkom: blank, zwart, rood, bruin, geel, groen met witte stippen: het maakt niet uit! Op onze club draait het om voetbal. Meer dan 10 verschillende nationaliteiten lopen dagelijks door elkaar op de velden van Sporting Hasselt. Ook in ons eerste elftal zitten er heel wat spelers met een andere nationaliteit of een andere afkomst. Die werken allemaal harmonieus en perfect samen. Of hoe komt het anders dat we momenteel met het maximum van de punten aan de leiding staan?

Sporting Hasselt veroordeelt elke vorm van racisme. Daarom deze oproep: steun onze spelers op een positieve manier. Het gedrag dat enkelingen tegen Turnhout vertoonden was niet alleen walgelijk maar dreigt ons ook nog eens een massa geld te kosten. Geld dat we goed kunnen gebruiken voor de uitbouw van de club.

Laten we meteen deze woorden omzetten in daden en toon jullie positieve kant vanaf morgen, zaterdag in de wedstrijd tegen Vosselaar. Alvast bedankt voor jullie loyale steun en samen veroordelen we elke vorm van racisme.

Het bestuur.