Sporting - Vosselaar: voorbeschouwing

Vanavond staat speeldag 7 op het programma. Sporting gaat in eigen huis op zoek naar de zevende opeenvolgende overwinning. Om dat te bereiken zal het wel voorbij Vosselaar moeten. De Antwerpenaren staan op plaats 7 in de rangschikking met 9 punten. Ze wonnen van Spouwen-Mopertingen (2-1) en Turnhout (1-4), speelden gelijk tegen Duffel (2-2), City Pirates (1-1) en Hoogstraten (1-1) en verloren op de openingsspeeldag van Patro (1-0).

Op iets meer dan 10 jaar tijd klommen de Kempenaren van 3e provinciale naar de op een na hoogste amateurklasse. Vorig seizoen eindigde Vosselaar op een knappe zesde plaats in haar maidenjaar.

In het tussenseizoen nam Vosselaar afscheid van basispionnen Geudens, Dehond en Kuijlaars. Vooral het vertrek van topschutter Kuijlaars naar Lierse Oosterzonen woog zwaar door. In hun plaats heetten de blauw-witten Claessen (Oud-Turnhout), Dierckx (Antwerp), Jannes (Geel), Verheyen (Dessel), Machielsen (KFC Turnhout), Van de Vel (KFC Turnhout), Van De Vreede (Hoogstraten) en Koks (Verenigde Staten) welkom. Vooral naar die laatste 4 namen wordt gekeken om het team te versterken.

Vosselaar gaat de laatste weken gebukt onder een zware blessurelast. Voor de wedstrijd van vanavond zijn Lenaerts (schouder), Van de Vel (dijbeen), Van de Vreede (kuit) en Machielsen (knie) niet beschikbaar. Bovendien zijn Segers (enkel), Hannes (scheenbeen) en Verheyen (hersenschudding) onzeker.

Clubfiche

Volledige naam: Voetbalvereniging Vosselaar
Stamnummer: 2391
Adres: Bergakkerstraat, 2350 Vosselaar
Opgericht: 1928
Trainer: Frank Belmans
Website: kvvvosselaar.be
Vorig seizoen: 6e in 2e amateurklasse B

 

Coach Rikie Broeckx kan opnieuw beroep doen op de 15 spelers die vorige week op het wedstrijdblad stonden. Piet Proesmans (quadriceps) werkt terug individueel aan zijn herstel. Sean Aerts (enkel) en Francis Ngoy (hamstrings) hebben deze week de groepstraining hervat. Amadou Dioum doet verder ritme op bij de beloften.

Selectie

Joris Van Gerwen, Dylan Swinnen, Ruben Janssen, Jarne Vrijsen, Marten Verbeeck, Willem Ofori, Sven Joosten, Charle Victor Jaspers, Umberto Carvalho Dos Santos, Benjamin Bahtiri, Simon Bracké, Kaan Baysal, Nick Efekia, Jelle van Rijswijk, Dean Boiten.

De wedstrijd wordt geleid door de heer Gert Deckers, bijgestaan door de heren Tom Dillen en Lennert Jans.